Terapie Vocală

doctorvox

Exercițiile Lax Vox au fost folosite în tratamentele de terapie și recuperare vocală, încă din 1991 de Marketta Sihvo, Ph.D, din Finlanda. Fonarea în apă folosind un tub din silicon, i-a ajutat pe pacienți să își relaxeze tractul vocal și să înțeleagă cum să își folosescă vocea în mod natural.

Această tehnică a fost după aceea dezvoltată de Dr. Ilter Denizoǧlu, medic ORL foniatru, din Turcia, care a studiat amănunțit despre efectele pe care aceste exerciții le au asupra pacientului in urma utilizării exercițiilor lax vox.

Presiunea orală formată în urma suflării în apă, relaxează tractul vocal, ajută la fonarea cu lejeritate și fixarea unor obiceiuri vocale sănătoase ceea ce duce implicit și la prevenirea problemelor vocale. 

Terapia vocală DoctorVOX (DVT) este o tehnică directă care combină exercițiile de respirație, rezonanță și fonație, printr-o abordare holistică.

Pentru profesioniștii vocali, această tehnică DoctorVOX (DVT) folosește la dezvoltarea vocii și a rezonanței, pentru încalzirea și relaxarea vocii după efortul vocal, emiterea cu lejeritate a sunetelor înalte și omogenizarea registrului vocal.

MaskVOX se atașează tubului din silicon PocketVOX sau dispozitivului din sticlă DoctorVOX și este folosită pentru a putea pronunța și articula sunetele în timpul exercițiilor de vorbire sau de cântat. Alungirea artificială și presiunea de la nivelul tractului vocal reprezintă baza fiziologică a terapiei DoctorVOX. MaskVOX poate fi folosită ca instrument terapeutic dar și încalzirea vocală a profesioniștilor vocali.